het concept van Puur Fenna

Het concept van Puur Fenna

Om jullie de hele week te inspireren om op een duurzame manier te leven en te eten kunnen jullie het volgende van Puur Fenna verwachten.

Vier dagen in de week verschijnen er verschillende gerechten op de site waarbij we rekening houden met de belasting van het milieu. Je zult er achter komen waar ik mijn groenten, vis en vlees haal en waarom ik vaker voor fair trade producten kies.

Iedere woensdag verschijnt er een vis– of vleesgerecht op de site. Woensdag is van oorsprong de traditionele gehaktdag. Je kent vast wel het begrip ‘woensdag gehaktdag’. Dit heeft te maken met de werkzaamheden van de slager. Het slachten gebeurde op maandag. Op dinsdag werd het vlees verwerkt tot o.a. karbonades en riblappen. Bij het snijden bleef er restvlees over dat met behulp van een vleesmolen werd fijngemalen. Dit fijn gemalen vlees, gehakt genaamd werd op woensdag verkocht.

Omdat ik niet iedere dag vlees wil eten vanwege de belasting van het milieu, plaats ik ook op woensdag heerlijke gerechten met vis.

Iedere donderdag verschijnt er een lekkere juice of smoothie op de site. Toen ik op een dag de verpakking van een pak sap las, schrok ik. Er stonden zoveel ingrediënten op het label. Het sapje smaakte meteen niet meer zo lekker.

Ik ben er meer over gaan lezen en heb daarna besloten om een slowjuicer in huis te halen. Dit is mijn beste aankoop ooit! Wat een fijn en veelzijdig apparaat. Sinds ik de slowjuicer in huis heb gehaald maak ik steeds vaker een heerlijke juice. Hierdoor weet ik precies wat er allemaal in mijn drinken zit.

Vrijdag veggiesdag! De vrijdag draait om vegetarisch en veganistisch. Om het milieu minder te belasten is het fijn als we niet iedere dag vlees of vis eten, vandaar dat wij thuis steeds vaker vegetarisch of veganistisch eten. Het is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond! Op de vrijdagen kun je verschillende gerechten verwachten, een heerlijke groene salade, een stamppot, soepen… te veel om op te noemen!

Mocht je vaker foodblogs lezen dan klinkt de term Sunday Bakeday je vast bekend in de oren. Ook bij Puur Fenna hebben we een Sunday bakeday! Wat is er nou fijner dan op de zondagmiddag lekker bakken met je familie. De geuren van een vers gebakken brood of een heerlijke bananenbrood mmm!

Iedere zondag verschijnen er lekker bakrecepten op de site of recepten waar je de tijd voor moet nemen. Bijvoorbeeld een heerlijke overnight oat of een goed brooddeeg.

Heb je een gerecht van Puur Fenna gemaakt, laat me weten wat je ervan vond!

Liefs,

Fenna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s